Hvis din iPhone viser beskeder som "Din iPhone har lidt alvorlig skade«, «Din iPhone er blevet hacket», «Din iPhone er inficeret», «En hacker følger hans aktivitet», «Der er blevet opdaget et stort antal sårbarheder», «Du har en ventende opdatering»... intet sker.
Disse beskeder inviterer os til løse et problem, der ikke rigtig eksisterer.
Og jeg siger, at der ikke er noget problem, for en af de fordele, som iOS har frem for Android, er, at iOS Det er et fuldstændigt lukket økosystem.
Det betyder, at du ikke kan installere nogen applikation, der ikke er blevet analyseret og gennemgået af Apple og som ikke er i App Store.
Alle disse alarmerende beskeder er beregnet til invitere brugeren til at klikke på et link for at løse det.
Nogle gange inviterer det link os til installere en app fra App Store (hvilket ikke har noget at gøre med det formodede problem, der påvirker vores enhed).
Andre links der de efterligner æble og de inviterer os til at indtaste vores Apple ID-data, vores kreditkortdata... under påskud af at bekræfte, at vi er de legitime ejere af enheden.
Hvordan kommer disse beskeder til min enhed?
Disse typer beskeder kan nå vores enhed gennem websider, tekstbeskeder med links, vedhæftede filer i e-mails...
Som sagt er de intet andet end beskeder, der hovedsageligt vises på vores enhed gennem applikationen Safari og vores kalender.
Hvor vises disse meddelelser?
I Kalender-appen

En af de metoder, der oftest bruges af fremmede venner, når de forsøger at bedrage iOS-brugere, er gennem kalendere, som brugere abonnerer uden at være klar over det, at tro at det er noget andet.
Selvom metoden til at tilføje en kalender til iOS kræver, at vi bekræfter personligt processen, er der mange brugere, der af forskellige årsager ikke læser beskeden og tilmelder sig.
Konsekvenserne af ikke at læse at klikke på en hvilken som helst type link er kalenderadvarsler, alarmer, der kan vises på vores enhed hvert 30. minut eller mindre.
Denne type gentagne beskeder til brugere med mindre viden, de falder hurtigt i fælden og klik på linket, som det indeholder, for at løse det formodede problem én gang for alle.
Og jeg siger formodede problemer, fordi virkelig, det eneste problem er, at vi har abonneret på en kalender uden at være klar over det, en kalender, der fra tid til anden sender os en påmindelse, som om det var en systembesked.
kalender abonnement
Den første ting, vi skal gøre for kontrollere, om disse typer beskeder kommer fra kalenderapplikationen er at åbne applikationen og tjekke, om nogle af farverne i kalenderen ikke svarer til dem, vi har etableret.
Husk at Apple tillader os bruge forskellige farver i kalendere for med et overblik at genkende, hvilken kalender begivenheden svarer til (arbejde, familie, venner, fritid...).

Hvis vi ved åbning af kalenderen ser en eller flere annoteringer af samme besked at enheden viser os, skal vi slette den kalender.
til slette kalender, skal vi udføre de trin, som jeg viser dig nedenfor:
- Først klik på en af begivenhederne af den kalender, som vi ønsker at slette.
- Klik derefter på nederst Afmeld til denne kalender og i det næste vindue bekræfter vi, at vi ønsker at stoppe med at modtage opdateringer.
Som du har været i stand til at bekræfte, var oprindelsen af denne type ondsindet besked kalenderapplikationen. vores iphone på intet tidspunkt er han blevet smittet.
Der er ingen mulighed for at blive inficeret, fordi medmindre din enhed er jailbroken, det er umuligt at installere applikationer på din enhed og meget mindre downloadet fra internettet.
Den eneste metode til at forhindre vores enhed i at vise denne type besked igen gennem kalenderen er læse alle de beskeder, som systemet viser os når vi klikker på et link.
I øjeblikket arbejder Apple stadig på en metode, der gør det muligt at detektere kalender spam, og for øjeblikket stadig uden at finde en løsning.
I Safari-browseren

Den anden kilde til sådanne beskeder er Safari-browseren. Denne type meddelelse vises normalt, når vi besøger film- og seriedownloadsider, og også dem, der inkluderer pornografisk indhold.
Du vil spørge dig selv Hvordan ved de, at jeg har en iPhone? Når vi surfer på internettet, kommunikerer browseren til nettet igennem User Agent, modellen og versionen af browseren, som vi bruger, så nettet kan vise indholdet korrekt.
Ved at kende disse oplysninger vil nettet automatisk vise en personlig besked til iPhone-brugere.
Det samme sker hvis du tilgår fra en Android-smartphone. Problemet med Android er, at det ikke er et lukket økosystem, så smitterisikoen er meget højere.
Dette budskab, som ikke er andet end en browser popup, forhindrer os ikke i at ændre applikationen eller lukke browseren.
Hvis det virkelig var en systemmeddelelse, som systemopdateringsmeddelelser, Apple tvinger os til at klikke på Ok for at fortsætte med at bruge enheden.
hvordan kan jeg undgå det
Den nemmeste løsning er naturligvis ikke at besøge disse typer websider. Men, og desværre, kan vi også finde denne type beskeder i andre typer websider.
Dette er fordi reklame administreres automatisk gennem Google AdSense, uden at hjemmesiderne har beslutningskompetence.
Med hver ny version af iOS introducerer Apple nye forbedringer i Safari at forsøge at reducere popups, der forsøger at narre brugeren.

For at kontrollere, at vores enhed bruger disse foranstaltningers, skal vi få adgang til Safari-indstillingerne og kontrollere, at følgende muligheder er aktiveret:
- vindueslås
- Bekendtgørelse om bedragerisk hjemmeside
- Annonceanalyse, der beskytter privatlivets fred
Hvis det ikke er tilfældet, du tager allerede tid til at aktivere dem.
Sådan undgår du disse typer beskeder
Ud over at følge de råd, som jeg har vist dig i hvert afsnit, skal vi altid installer hver opdatering som Apple udgiver med jævne mellemrum. Disse opdateringer omfatter intern sikkerhed og ydeevneforbedringer.