
Bogstaverne CC og BCC er sikkert meget velkendte, og de bruges faktisk i alle typer e-mails, men de har centrale og vigtige funktioner. Hver af dem har et valgfrit sendesystem og giver dig mulighed for at vælge det, når du sender til flere modtagere.
Disse forkortelser har været brugt i dette beskedsystem i årevis og anses stadig for nyttige. De er udvalgt til at sende e-mails til forskellige modtagere, og vi vil analysere, hvordan og hvornår man bruger CC og BCC.
Hvordan bruger du CC og BCC til at sende e-mails?
Når vi skriver en e-mail, viser den os, hvordan vi sender den. Hvis du ser nærmere efter, vil du se to felter mærket CC og BCC. Generelt refererer disse til modtageren af beskeden. Hvis du sender den samme e-mail til flere grupper, kan du sende beskeden uden at nogen andre kender de andre adresser. Vi forklarer dette mere detaljeret med hvert felt:
Bruger CC
CC: står for Carbon Copy. Hvis denne boks vises, kan du offentligt tilføje modtageren og eventuelle andre modtagere til den samme besked. Alle vil vide, hvem der har modtaget denne besked.
- er bestemt til flere modtagere, ud over det vigtigste
- alle modtagere kan se indholdet af beskeden.
- Alle modtagere kan se, hvor mange personer det er blevet sendt til, inklusive deres e-mails.
- Hvis der er et svar, alle modtagere kan se den besked.
- alle modtagere de kan svare og se hovedbeskeden og de deraf følgende svar.
- Det bruges som firmapost eller som personlig post for en kreds af kendte mennesker. Alle modtagere vil være opmærksomme på, at de er inkluderet i nævnte meddelelse. Selvom der er kendskab til adresserne på alle personer, er det ikke nødvendigt at formalisere et svar, i de fleste tilfælde er disse beskeder til informationsformål.

Brug af Bcc
BCC: står for Blind Carbon Copy. Denne funktion giver dig mulighed for at sende e-mails eller beskeder til flere personer uden at afsløre, hvor mange personer der har modtaget beskeden.
- Beskeden sendt til flere modtagere og privat. Andre kan ikke vide, hvor mange personer der er i samtalen eller deres nævnte e-mails.
- hvis der er et svar kun afsenderen kan læse den.
- Denne type besked bruges virksomhed eller personlig, normalt for at signalere en form for meddelelse eller invitation.
- Når der er et massivt antal forsendelser af samme besked, BCC bruges ofte. På denne måde videregiver vi nævnte oplysninger til flere modtagere uden egentlig at tilbyde data fra andre e-mails, og forhindrer dermed nævnte omtale eller private oplysninger i at blive oprettet.
- Med denne funktion kan du også forhindre, at der kommer en masse beskeder, som andre modtagere ikke ønsker at se. Mange mennesker er måske ikke knyttet til at kende andres data eller til at observere beskeder, der kommer i en kæde med interne svar.
Hvordan bruger man CC og BCC i Apple-e-mail?
Det er super simpelt at bruge det. Hvis du skal bruge iPhone eller iPad Mail-appen, skal du blot følge et par enkle trin:
- Vi åbner Mail-app fra vores iPhone eller iPad.
- Vi vælger muligheden for at komponere en besked, hvor vi finder den i et firkantet ikon med tegningen af en lille blyant.
- Under beskedfeltet finder vi endnu et felt med ordet "til”. Vi rører ved linjen, der siger Cc og Bcc, Fra:
- Vi vælger vores valg den, der vil være mest nyttig for os, når vi skal sende beskeden.
- Udfyld boksen med adresser af vores modtagere. Vi bruger + tegnet til at søge i vores kontakter.
- Vi skriver beskeden Vi vælger modalitet og sender mailen.

Vil du lære at Cc og Bcc på Mac?
Trinnene er lige så enkle, men du skal kende det, da designet kan variere:
- Vi åbner Mail-appen fra vores Mac.
- Vi trykker på ikonet for at formulere beskeden, hvor er den blyantstegning.
- Lige til højre for send-knappen vælger vi knappen.
- Vi markerer de CC- eller BCC-felter, som vi skal bruge.
- I kassen vi udfylder adresserne på vores modtagere, eller vi bruger + tegn for at søge i kontakterne.
- vi skaber budskabet y vi sender e-mailen.
Som du har set, er det den enkleste og mest almindelige metode at bruge CC. Hvis du vælger denne mulighed, kan du sende en besked og give alle modtagere mulighed for at se e-mailadresserne på alle deltagere, og beskederne kan læses sammen. Men hvis du vælger BCC, deles beskederne kun mellem afsender og modtager på det tidspunkt, og e-mailadresserne på alle modtagere vil ikke være synlige for nogen af deltagerne. Hvis du har brug for at konfigurere Gmail på din iOS-enhed, kan du læse vores guide om "hvordan du konfigurerer Gmail på din iPhone".