Underretningscentret MacOS Det er stedet, hvor alle meddelelser om de programmer, der er installeret på vores Mac, administreres og gemmes. Nogle gange bliver vi nødt til at administrere og deaktivere meddelelser fordi vi er fokuserede, eller fordi vi ikke ønsker, at centret skal fyldes med opslag om bestemte ansøgninger. For at gøre dette stiller Apple nogle meddelelsesindstillinger til rådighed for brugeren i Systemindstillingerne ændre hvordan, hvor og på hvilken måde meddelelserne vil være der vises i den øverste højre del, i sidebjælken, på det sted, vi kalder notifikationscenteret.

Notifikationscenteret: et sted at være mere produktiv
El anmeldelse center er en funktion i macOS, der giver dig mulighed for se notifikationer fra dine apps og tjenester på ét sted. Du kan få adgang til meddelelsescenteret ved at klikke på æbleikonet i menulinjen og derefter vælge "Meddelelsescenter" eller ved at stryge fra højre på skærmen til venstre på et pegefelt eller Magic Mouse. Du kan også gøre det via centerknappen i den samme statuslinje øverst til højre på skærmen.
Notifikationscentret viser dig seneste meddelelser øverst på skærmen og tidligere meddelelser under dem. Du kan også justere indstillinger for at vise meddelelser fra specifikke apps og for at få macOS til at underrette dig om vigtige begivenheder, som alle er indbygget i din kalender.

Alle disse indstillinger, som vi skal se, er inkluderet i alle versioner af macOS. Vi vil dog fokusere vejledningen på den nyeste version, på macOS Venture. Men selvom det er lidt anderledes i resten af opdateringerne, er konceptet og indstillingerne næsten det samme. Indenfor selve notifikationscentret kan vi fokusere på de handlinger, vi kan udføre med hver af de modtagne notifikationer:
- Hvis vi klikker på udvid, kan vi udvide eller reducere stakken af meddelelser, hvis du har flere af de samme applikationer. For at indgå kontrakt skal du blot klikke på "Vis mindre".
- Hvis vi klikker på meddelelserne, udfører vi den oprindelige handling af selve meddelelsen. Normalt vil det være at åbne applikationen. Hvis vi har en pil i meddelelsen, kan vi vælge den, og de forskellige handlinger, vi kan foretage, vises. I tilfælde af Mail vil vi have mulighed for at svare med en besked, en anden for at lukke og en anden for at svare, for eksempel.
- Hvis vi klikker på de tre knapper, når vi har stryget til venstre, vil vi have andre sekundære konfigurationer, såsom muligheden for at slukke eller deaktivere meddelelser fra en bestemt applikation, eller meddelelsesindstillingerne vil blive tilgået i Systemindstillinger
- Hvis ønsker at fjerne alle meddelelser fra meddelelsescenter Du skal bare klikke på Slet alt.
Der er mange flere genveje og muligheder inden for alle de notifikationer og advarsler, der kommer til notifikationscentret. Hvis du vil vide betydningen af alle symbolerne og alle de tilgængelige muligheder i centret, henviser vi til Apples officielle supportwebsted. På denne hjemmeside er der en ordliste for muligheder hvor mekanismen og handlingen af alle de muligheder, der kan forekomme i hver af meddelelserne, forklares.

Sådan slår du notifikationer fra på din Mac
Deaktiver dem helt ved hjælp af en fokustilstand
Fokustilstande i macOS er funktioner, der giver dig mulighed for at blokere eller skjule distraktioner og fokusere på en bestemt opgave. I tilfælde af tilstanden forstyr ikke, se slå notifikationer og advarsler fra når denne tilstand er aktiveret. På denne måde vil vi ikke have nogen form for irriterende meddelelse på skærmen, alle vil gå direkte til meddelelsescenteret uden at advare os.
Denne tilstand kan være opsæt gennem macOS kontrolcenter eller gennem brugerdefinerede tidsplaner, der kan ændres og automatiseres gennem appen Genveje. Det her koncentrationstilstand kan aktiveres på ubestemt tid eller aktiveres i minuttet, alt dette kan konfigureres på aktiveringstidspunktet i selve kontrolcentret, som er placeret i den øverste højre del af statuslinjen på din Mac.
I dette tilfælde taler vi om Forstyr ikke-tilstand, fordi det er den vigtigste, der er inkluderet i macOS. Imidlertid, hver bruger kan udvikle deres egne koncentrationsmåder tilpasse meddelelser på opsætningstidspunktet.
Slå meddelelser fra en app eller et websted midlertidigt fra
For at deaktivere meddelelser fra en bestemt app eller websted Vi bliver nødt til at få adgang til meddelelsesindstillingerne ved at følge disse enkle trin:
- Gå ind i systemindstillingerne ved at klikke på æblet > Systemindstillinger eller direkte fra docken, hvis du har den integrerede genvej.
- Klik på underretninger i sidepanelet.
- Du vil begynde at se en liste med alle applikationer som du har på din Mac, som har adgang til meddelelsescenteret. Hvis vi vil fjerne notifikationer, skal du klikke på et websted eller en app, der har adgang og Deaktiver knappen "Tillad meddelelser".
På denne måde fjerner vi enhver adgang fra appen eller webstedet til notifikationscenteret fuldstændig deaktivering af enhver meddelelse om denne app indtil vi aktiverer meddelelserne igen ved at udføre den omvendte mekanisme af den, der er angivet i de foregående linjer.
Deaktiver meddelelser permanent
I øjeblikket tilbyder Apple ikke en endelig mulighed for at fjerne meddelelser fra alle apps på samme tid. Det vil sige, vi skulle følge trinene i det foregående afsnit ved at deaktivere alle meddelelser fra applikationer installeret med adgang til meddelelsescenteret en efter en. På denne måde ville vi forlade meddelelsescentret uden varsel.
Forskellen på denne mekanisme med koncentrationstilstande er, at i koncentrationstilstand deaktiverer vi ikke notifikationer, vi forhindrer dem i at genere os og i at forstyrre den normale brug af computeren. De er stadig i meddelelsescenteret, men generer ikke brugeren.
Hvis vi vil deaktivere alle meddelelser, skal vi gøre det applikation for applikation fra macOS-indstillingerne.